Progressive Web Apps

Wat zijn Progressive Web Apps (PWA) en waarom kunnen ze een serieus alternatief zijn voor een native app?

Lees meer

Wat zijn Progressive Web Apps?

Progressive Web Apps (PWA) zijn websites die zich gedragen als een applicatie. Het is een relatief nieuwe technologie en voor veel mensen nog een vaag begrip. Een PWA zit tussen een native app en een website in, en kan het gemak van een native app bieden via de browser. Het blijft dus een website maar het gebruikt de native functionaliteiten van een mobiel apparaat. De gebruiker ervaart zo de website als een native app. 

Wat zijn progressive web apps?

Native app vs. Instant app vs. PWA

Er wordt veel gesproken over PWA's, Instant Apps en Native apps, maar wat is het verschil precies? Een Native app wordt specifiek ontwikkeld voor een platform zoals IOS, en wordt aangeboden in de app store van je smartphone. Instant apps en PWA's lijken veel op elkaar. Beide kunnen direct en zonder download gebruikt worden en beide zijn deelbaar via een bepaalde link. Het grootste verschil: PWA's zijn niet gekoppeld aan smartphone features, zoals Bluetooth, en Instant Apps kunnen niet geïndexeerd worden door zoekmachines. 

 

Het verschil tussen een app en een website
Wij doen dit o.a. voor:

De voordelen van Progressive Web Apps

Tijd- en kostenbesparing

PWA's worden ontwikkeld met standaard webtechnieken, zoals HTML, en daardoor zijn ze relatief goedkoper om te implementeren en onderhouden dan een native app, welke bijvoorbeeld draait op IOS. Maar dat is niet het enige voordeel. PWA's kunnen snel worden ingericht, aangezien deze via een website in een nieuw scherm (zonder adresbalk) worden geopend. En webdevelopers kunnen eenvoudig nieuwe versies lanceren en bugs fixen.

Progressive Web Apps zorgen voor tijdbesparing en kostenbesparing

Gemak voor je gebruiker 

Gebruikers hoeven niet een applicatie aan te schaffen. Ze hoeven geen app te downloaden. Ze hoeven zelfs geen app te updaten. Surfen naar de website is voldoende om van dezelfde gemakken als een native app te genieten. Het biedt dus gemak, het is vrijblijvend en de gebruiker houdt meer beschikbare ruimte over op zijn of haar smartphone of tablet. 

Progressive Web Apps zijn gebruiksvriendelijk voor je klanten

Hoger in zoekmachines

Een Progressive Web App is én blijft een website en dit biedt voordelen voor SEO omdat een Progressive Web App wordt geïndexeerd door Google. Tegenwoordig is javascript ook te indexeren en te optimaliseren voor zoekmachines, en Google Tools maakt het mogelijk om PWA's te optimaliseren met SEO-audits via de devtools in Chrome, Hierin zijn snelle laadtijd en beveiliging belangrijk. Het gebruik van een PWA kan je positie in Google dus een flinke boost geven.

Meer over e-commerce marketing

Met Progressive Web Apps kun je hoger in Google's SERP komen

Overstappen naar headless?

Progressive Web Apps en Headless Commerce complementeren elkaar. Benieuwd hoe en wat de voordelen van Headless Commerce zijn? Bekijk onze whitepaper over de nieuwe headless technologie. 

Andere voordelen van PWA's:

  • Net zo gebruiksvriendelijk als een native app
  • Zowel online als offline beschikbaar
  • Responsive op elke browser
  • Altijd up-to-date
  • Veilig: Https
Progressive web apps

Progressive Web App laten maken?

Hi! Aangenaam, mijn naam is Ezra, webdeveloper bij Bluebird Day. Misschien twijfel je tussen een PWA en een native app, of je vraagt jezelf af wanneer een PWA een slimme keuze is? Ik help je graag met jouw vragen en uitdagingen!

Neem contact op of bel 076 204 304 6