Beïnvloeden van het beslissingsproces – E-commerce inspiratie avond.


Op donderdag 16 februari organiseerden we in samenwerking met onze collega’s van en Fingerspitz de eerste gratis e-commerce inspiratie avond. De eerste e-commerce inspiratie avond stond volledig in het teken van het beïnvloeden van het beslissingsproces.

In de presentaties en workshop stonden de volgende vragen centraal:

  • Psychologie binnen consumptiegedrag?
  • Hoe werkt het brein van je bezoeker?
  • Hoe kan je deze kennis inzetten om bezoekers te verleiden tot de gewenste (trans)acties?
  • Hoe zorg je ervoor dat bezoekers niet gehinderd worden bij het uitvoeren van deze (trans)acties?
     

Bewust worden van onbewust gedrag.

Martin van Kranenburg (Sinds1998) opende de avond met een presentatie over de manier waarop ons beslissingsproces onbewust werkt. Met behulp van de principes van Steve Krug (Don’t make me thinks) en Cialdini (Influence en Pre-suasion) heeft Martin laten zien met welke (eenvoudige) aanpassingen aan je website je een grote impact kan hebben op de perceptie van de gebruiker (en conversie).

Benieuwd naar de presentatie? Bekijk slides van Martin

User perception

De tweede presentatie werd verzorgd door Desiree van der Horst (Fingerspitz). Desiree heeft ons mee genomen langs de 4 pijlers van conversie en laat je aan de hand van een aantal voorbeelden duidelijk zien wat de “Do’s” en “Don’ts” zijn:

  1. Usability
  2. Credibility (trust)
  3. Appearance
  4. Clarity

Benieuwd naar de presentatie? Bekijk slides van Desiree

Workshop conversion checklist

De avond is afgesloten met een workshop waarin iedereen elkaars website of webshop kon beoordelen op een checklist met usability guidelines. Tijdens deze sessie heeft Martin ondernemers geholpen met een quick-scan van de webshop waaruit praktische verbeterpunten volgde.

Sfeerimpressie.

Wil jij geen e-commerce avond meer missen?

Wil jij de e-commerce inspiratie avond de volgende keer niet (meer) missen? Stuur ons dan een berichtje en we zorgen ervoor dat je de volgende keer persoonlijk een uitnodiging ontvangt!