Genomineerd voor DIA.

JohnBeerens.com en Bluebird Day werken intensief samen aan de ambitieuze doelstellingen van JohnBeerens.com. De integrale aanpak werpt zijn vruchten af. Zowel in het dagelijkse resultaat als in de nominatie voor een Dutch Interactive Award!

De nummer één Beauty Webshop

Groei door webshopklanten van johnbeerens.com écht goed te helpen. En dat betekende niet alleen een nieuwe e-commerce omgeving, maar een integraal e-commerce plan. Én een vernieuwende creatieve aanpak van het digitale winkelconcept. Het doel? Johnbeerens.com wordt de nummer 1 beautywebshop van Nederland! 

Over JohnBeerens.com

John Beerens is één van de bekendste kappers van Nederland. Hij was onder andere jurylid in Holland’s Next Top Model en boegbeeld van het tv-programma John Beerens’ Salon Takeover.

John heeft sinds 2004 een succesvolle webshop met haar- en beautyproducten van ruim 160 verschillende merken. Maar de ambitie reikt verder. 

De nominatie

De Dutch Interactive Awards zijn dé prijzen voor het allerbeste Nederlandse interactieve werk. Bluebird Day en JohnBeerens.com zijn genomineerd in de categorie e-commerce. Alle genomnieerden zijn:

  • Wehkamp
  • Beerwulf
  • JohnBeerens.com
  • Tony's Chocolonely
  • NewYork.nl

De aanpak

Voor de gestelde groeidoelstelling, moest er breder gekeken worden dan een nieuwe e-commerce omgeving en nieuwe marketingplannen. De hele organisatie en alle systemen zijn klaargestoomd om die groei aan te kunnen. 

De oplossing werd een integraal e-commerce plan, opgesteld door Bluebird Day en Fingerspitz, beide onderdeel van Handpicked Agencies. Met een nieuwe strategie, een nieuwe webshop, een nieuw Enterprise Resource Planning systeem, een nieuw Warehouse Management Systeem en aanpassingen in de organisatiestructuur. 

Lees meer over deze case