De wereld veroveren, hoe doet Hilti dat?

Hoe speel je mee met de grote leiders binnen je markt? Hilti, partner in professionele diensten en producten in de bouwsector, vond het antwoord in innovatie. Zij verovert wereldwijd steeds meer markten en bereikt daarmee topposities in diverse landen. Om die positie te behouden, ging zij op zoek naar een platform waarmee deze reputatie snel gewonnen en behouden kon worden. Daarom werd gekozen voor Spryker Commerce OS, een platform dat uitgaat van ‘innoveren zonder grenzen’. Benieuwd hoe Hilti grenzen oversteekt?

 

Innovation as a Corporate Existence.

Actief in meer dan 139 landen en in het bezit van jaarlijks een miljarden omzet, is Hilti een van de grootste leiders in de professionele bouwsector. Om die positie te waarborgen, acteren ze direct op de nieuwste ontwikkelingen binnen de markt. Zo waren ze in 1957 de eerste op de markt met poeder-aangedreven gereedschap, welke ze vervolgens wereldwijd gingen vermarkten. De filosofie van Hilti is ‘Innovation as a Corporate Essence, en dat maken ze ook écht waar. 

Ongeveer 20 jaar geleden werd Hilti opnieuw voorloper in e-commerce. Deze keer omdat ze hun producten ook online gingen verkopen, wederom als eerste. Vanaf dat moment stonden ze echt bekend als: early adopter in e-commerce. Niet alleen het innovatieve karakter zorgt voor succes, ook de consistente klantgerichtheid, snelle time-to-market en continue internationalisering dragen bij aan de internationale groei.

Casestydt

 

Hilti’s e-commerce uitbreiding.

Bij de vernieuwingsdrang en focus op nieuwe afzetmarkten van Hilti, hoort een MVP-strategie. Alleen dan kunnen ze nieuwe continenten en landen veroveren. Dit doet Hilti door te ontwikkelen op basis van het Spryker Commerce OS, een dynamisch e-commerce systeem dat modulair opgebouwd is. Hiermee is Hilti in staat snel te acteren op nieuwe technologieën en is een snelle time-to-market te realiseren. 

Hilti zet nu ook koers naar Afrika en is daarmee actief in 139 landen. Ze beschikken over 75 landspecifieke shops, omdat ieder land haar eigen markteisen en regels kent. In de keuze van het assortiment en de aangeboden diensten wordt daar dus altijd op aangepast. Van de 75 shops zijn er acht ontwikkeld op basis van Spryker Commerce OS. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Multi store: Met deze functie voor meerdere winkels kan Hilti individuele, internationale winkels opzetten die elk verschillende producten, prijzen of talen aanbieden of een specifieke klantengroep bedienen. 
  • Geavanceerd CMS: Dankzij de CMS-functie kan Hilti haar online winkels aanpassen en de winkelervaring aantrekkelijk maken voor haar klanten. Dit kan makkelijk worden aangepast door gebruik te maken van de aangeboden widgets. 
  • Custom filter: Dankzij de grote selectie aan filteropties biedt Hilti een eenvoudig te navigeren filter en zoekfunctie. Met deze opties kan Hilti een meerlagige filterstructuur aanbieden die klanten helpt makkelijk en snel het gewenste product te vinden. 

Directeur E-Business Hilti Corporation Alexander T. Stampfl doet verhaal over Spryker Commerce OS.

The main advantage of the Spryker Commerce OS is that we can offer our customers a digital “one-stop-shop” front-end solution without the need for back-end integration for small markets.

Alexander T. Stampfl, directeur E-Business Hilti Corporation

Spryker, de sleutel tot succes?

Innoveren zonder grenzen is waar wij bij Bluebird Day volledig achter staan. Met de ontwikkelingen in spe en nieuwe technologieën die op de loer liggen, wordt de noodzaak van snel acteren alleen maar duidelijker. Ook omdat er meer eisen vanuit de markt ontstaan en de behoefte van consumenten continu verandert. Bluebird Day is nu ook Spryker partner en met Spryker Commerce OS, zijn we in staat om in korte tijd nieuwe online winkels in verschillende landen te lanceren - ongeacht de technische eisen of groeiende complexiteit. En dat is misschien wel de sleutel van internationaal succes!