Co-host expertgroep ShoppingTomorrow: Innovation for brands.

Dit jaar slaan we opnieuw met Magnus de handen ineen en bijten we ons vast in de mogelijkheden van innovatie voor merken. Met onze ShoppingTomorrow expertgroep 'Innovations for Brands', gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden van innovatie zijn en hoe merken innovaties zinvol kunnen toepassen.

Om dat te kunnen doen, willen we eerst het begrip 'innovatie' helder op ons netvlies krijgen. Er zijn diverse definities te vinden, soms deftig, vaak langdradig. Wij benaderen innovatie vanuit het toepassen van technologie in producten, diensten en processen, én de ontwikkeling van producten, diensten en processen. Innovatie hoeft daarmee niet gericht te zijn op technologie, zoals robotisering, kassa-loze winkels en AI. Ook oude concepten waarin nieuw leven wordt geblazen kunnen zo een kans krijgen. 

Waarom innoveren we? Vaak voor meer efficiëntie, groei, differentiatie en relevantie. Ook - of misschien juist - in de tijd waarin we nu leven, is het belangrijk om als organisatie te blijven ontwikkelen. Ons perspectief verandert, nu bijvoorbeeld over het belang van gezondheid of de waarde van je naaste collega’s. Behoeftes en wensen zullen blijven veranderen, daarom biedt innovatie de kans om als organisatie te overleven. 

ShoppingTomorrow, brengt e-commerceprofessionals samen in een exclusief en actief netwerk met als doel het leveren van inzichten voor de branche. Gisteren was de kick-off van het nieuwe onderzoeksjaar. Geen groots ontvangst op de universiteit van Nyenrode dit keer, wel een digitale sessie om het nieuwe jaar in te luiden. Eerst gezamenlijk, daarna volgde een sessie met onze eigen expertgroep. Met meer dan 30 experts die werkzaam zijn bij bedrijven zoals Bol.com, Auping en HEMA, gaan we de mogelijkheden van innovatie voor merken onderzoeken. De resultaten en bevindingen bundelen we in een bluepaper, welke uiteindelijk wordt vrijgegeven in het ShoppingTomorrow-boek.

Remote of fysiek bij elkaar, wij gaan er weer een leuk en leerzaam ShoppingTomorrow-jaar van maken!

Expertgroep Innovation for Brands