Mijn sollicitatie (met twee verschillende bakkies…)

Hoe werken wij bij Bluebird Day? Zijn onze interne processen net zo vernieuwend als onze diensten? Ieder kwartaal brengen we dit in beeld door een van onze werknemers aan het woord te laten. Gewoon een eigen ervaring. Laten we beginnen bij het begin: de sollicitatieprocedure. Genya, marketeer bij Bluebird Day, vertelt over haar sollicitatie. En die was best vernieuwend. 

 

Het begin...

Genya: "Een telefoontje was genoeg, om een aanbod van een andere organisatie te heroverwegen en een afspraak te maken met Daniël, marketing manager van Bluebird Day. Meteen de volgende dag fietste ik naar het kantoor voor een eerste gesprek. Na een goed gesprek, waarin de functie nader besproken werd, maakten we een volgende afspraak. Wat ‘e-commerce oplossingen’ zijn, was mij nog een raadsel maar de fijne werksfeer viel wel meteen op."

 

Bakkie één.

"De dag daarop werd ik gebeld door Daniël, of ik nog een keer langs wilde komen voor een kopje koffie, oftewel een 'bakkie', en een opdracht te maken. Drie dagen later nam ik plaats naast Wim en tegenover Daniël. De sfeer was relaxed. Het was eerder een gesprek met de vraag of er een ‘fit’ vanuit beide kanten was. Daarna had ik een halfuur de tijd om de opdracht te maken. In een leeg kantoor beantwoordde ik de vragen en richtte ik een campagne in. Mijn niveau bleek wel in orde te zijn, want na het beoordelen van mijn antwoorden lag een contract met aanbod klaar. Direct accepteren zou dom zijn, toch?"

 

Bakkie twee

"Dat hoefde niet. Wat wel sterk aangeraden werd? Een bakkie doen, maar dan een geel bakkie met een schuimende, witte laag erop. Vijf minuten na het gesprek zaten we buiten op het terras met een kan bier voor ons neus. Steeds meer mensen sloten aan en – zonder een handtekening te zetten of akkoord te geven – kreeg ik het gevoel dat ik er al bij hoorde. Enigszins aangeschoten op weg naar huis, wist ik het wel: hier wil ik werken."

 

Nu.

"Dit is misschien wel de meest typerende eigenschap van Bluebird Day: (soms hard) werken wordt beloond met (vaak veel) plezier en sfeer. Ik werk nu ongeveer een half jaar als marketeer bij Bluebird Day en weet nu wel wat e-commerce oplossingen zijn (en hoe cool het eigenlijk is). Vanwege het koude weer, hebben we het terras buiten ingeruild voor de bar boven. Op zich niet erg want nu is de tap veel dichterbij. En de tafelvoetbal ook. Er is altijd wel iemand die op vrijdagmiddag een drankj.. of eh bakkie nuttigt. Extra leuk om met een van de andere labels in gesprek te gaan. Of een potje tafeltennis te spelen!"

Werken bij Bluebird Day?

Benieuwd geworden naar onze openstaande vacatures? Klik op de blauwe button. Of neem contact met ons op!

Bekijk de vacatures