Technische architectuurArchitectuur voor merken met ambitie

Architecture & platform selection

De inrichting van het technische landschap onderscheidt succesvolle merken van organisaties die niet winstgevend zijn of niet kunnen schalen. Hoe zorg je voor de beste IT-inrichting om toekomstplannen waar te maken en concurrentie voor te blijven?

Lees verder

Jouw e-commerce landschap voorspelt succes op de lange termijn

Een checkout die er 30 seconden over doet? Geremd worden in de ontwikkeling van je platform door een te rigide integratie met een verouderd ERP? Bijna elke organisatie heeft te maken met legacy: verouderde of verkeerd gekozen systemen die de organisatie afremmen en innovatie vertragen. Het voorkomen van legacy is alleen niet zo eenvoudig. De meeste IT-oplossingen blijven 5 tot 10 jaar (en soms zelfs langer) onderdeel van je architectuur.

Architectuur voor ambitie

Bij het ontwerpen van het IT-landschap kijk je daarom verder dan huidige behoeftes en pijnpunten. Wat is de ambitie van jouw organisatie voor de komende 5 jaar? Hoe beïnvloeden ontwikkelingen op het gebied van consumentengedrag, (nieuwe) businessmodellen en kanaalkeuzes in de IT-architectuur? Je hoort termen als best of suite, best of breed, composable en MACH. Maar wat betekenen die termen precies? En wat betekenen ze voor jouw business en landschap?

De beste tech stack voor jouw toekomst

Een technische architectuur bestaat uit een frontend, backend en diensten van derden. Alle componenten moeten minimaal goed met elkaar functioneren, maar met de juiste combinatie maximaliseer je resultaat. De keuze van die architectuur is belangrijk om grotere bezoekers- en verkoopvolumes aan te kunnen, om functionaliteiten toe te voegen, verwijderen of integreren met andere systemen, maar ook voor betere beveiliging, gemakkelijker onderhoud, een betere klantervaring en de onderscheidende factor tegenover concurrentie. Voor merken als Hubo, Brabantia en Nespresso adviseren we over de technische inrichting van hun e-commerce landschap.

Kwalitaria

Omnichannel recept voor 100 franchisers

Om klanten de ideale klantbeleving te geven en franchisenemers vrijheid om het lokale karakter te behouden, zorgden we voor een volledige headless herinrichting voor Kwalitaria: een vooruitstrevend recept dat werd opgemerkt door de jury en twee zilveren DIA's won.

Toolkit voor jouw technische architectuur

In de afgelopen tien jaar ontwikkelden we een toolkit, waarmee we merken hebben geholpen met hun technische architectuur en de juiste keuze voor een commerce platform en CMS, maar juist ook voor andere systemen. Afhankelijk van jouw situatie, kiezen we de stappen die hieronder staan. Na het traject heb je een concreet uitgewerkt IT landschap met onderbouwde keuzes en weet je welke stappen er gezet moeten worden en door wie.

 1. Future scoping
  Bij het ontwerpen van het IT-landschap kijk je verder dan huidige behoeftes en pijnpunten. Wat is de ambitie van jouw organisatie voor de komende vijf jaar? Hoe zorgen we ervoor dat we nu de juiste keuzes maken om succesvol de toekomst in te gaan?

 2. Process & data deepdive
  In enkele workshops brengen we de huidige processen, van inkoop en productbeheer tot aan de verkoop en levering, in kaart. Daarbij kijken we naar de mensen, de systemen en data die hierbij betrokken zijn en de eventuele pijnpunten. Tot slot analyseren we waar nodig de beschikbare databronnen om learnings te halen.

 3. Business capability prioritizer
  In een samenwerking tussen business en IT reviewen en clusteren we de verschillende business capabilities, zodat we de beste oplossingsrichting (zoals best of suite, best of breed of composable) kiezen. Door de gewenste situatie te vergelijken met de huidige architectuur ontstaat er een beeld van de (deel)projecten.

 4. High-level architecture design
  Vanuit de eerdere uitkomsten gaan we het IT-landschap vormgeven. De juiste type tools en systemen worden samen met de datastromen in één ontwerp samengevoegd, zodat er een helder beeld staat van het gehele landschap, welk systeem voor welke informatie verantwoordelijk is en hoe deze data door het landschap stroomt.

 5. Tool selector
  Op basis van de opgestelde requirements, beoordelen we samen de verschillende technische keuzes en brengen we de voor- en nadelen in kaart. We organiseren product demo’s, maken indien nodig proof-of-concepts om vanuit daar de definitieve keuzes te maken.

 6. Roadmap builder
  Op basis van de eerder gemaakte keuzes en de GAP-analyse identificeren we deelprojecten, brengen we de afhankelijkheden in kaart en stellen we een helder project (of programma van projecten) op. Een duidelijk plan, klaar voor de volgende stap: de implementatie van je nieuwe architectuur.

Altijd onafhankelijk en onderbouwd advies

We kiezen geen partij voor het ene platform, systeem of koppeling, maar maken een onderbouwde keuze voor jouw organisatie, ambities en situatie. Hieronder vind je een greep uit de meestvoorkomende oplossingen die we inzetten.

Welke techniek voor jouw toekomst?

We zien dat bedrijfsgroei bij veel organisaties vaak stagneert door de verkeerde inrichting van het technische landschap. Wij helpen je graag bij de keuze hiervan en zorgen voor een concreet stappenplan met onderbouwde keuzes voor systemen en tools.