Composable commerceUltieme controle over je e‑commerce platform

Composable commerce

Vraagt jouw ambitie, businessmodel of je klanten veel flexibiliteit van je e‑commerce platform? Met een composable commerce platform innoveer je en ontwikkel je zonder afgeremd te worden door stijgende kosten voor onderhoud en updates.

Lees verder

Jouw platform, jouw keuzes

Bij composable commerce stop je met denken in grote systemen (monolithisch) of pakketten (best of suite) van één leverancier. In plaats daarvan bouw je je platform op uit losse componenten voor elke business capability. Bijvoorbeeld voor pricing, customer loyalty, order management of cart management. Ieder van deze componenten is een losse service zonder onderlinge afhankelijkheid, die we met elkaar verbinden via API’s.

De voordelen van composable

Met een composable commerce platform geniet je van vrijheid en flexibiliteit. Ontwikkelen, vervangen en releasen van componenten doe je allemaal zonder impact op de rest van je architectuur. Zo rol je veel sneller updates uit dan bij andere platforms en kies je tegelijkertijd voor de oplossing die perfect past.

De keuze voor een composable e-commerce platform bewijst zich voornamelijk op de lange termijn. Wat er ook verandert binnen de markt, jij speelt er snel op in dankzij de flexibele architectuur. Naast die flexibiliteit scheelt het je op de lange termijn ook kosten. Volgens de MACH Alliance besteedt één op de vijf Amerikaanse bedrijven meer dan de helft van hun IT-budget enkel aan updates en onderhoud. Die financiële rem heb je met een composable oplossing niet meer.

Nespresso

Composable voor de beste coffee journey

Voor Nespresso ontwikkelden we een composable architectuur op basis van Contentful en brouwen we jaarlijks tientallen experimenten met elkaar. Daarmee zorgen we voor de beste blend van beleving en UX.

Wat je moet weten voordat je composable gaat

Voordat je in het diepe springt, besef dan dat een composable platform een hoge complexiteit met zich meebrengt. De losse componenten vereisen voortdurende tests om de interactie via de API’s te waarborgen. Terwijl je bij een monolithisch platform maar één systeem hoeft te monitoren en testen. Is jouw IT-afdeling nog onervaren met composable of wil je geen grote initiële investering? Kijk dan verder naar andere oplossingen bij onze pakket- en platformselectie.

Architectuur voor ambitie

Samen met jou kijken we onafhankelijk welk type architectuur aansluit bij jouw wensen. Wil je in snel tempo nieuwe verkooppunten of features toevoegen? Dan zit je met bijvoorbeeld commercetools als composable basis goed. Moet een bestaand systeem de basis vormen voor je architectuur? Ook dan biedt composable commerce de ideale uitkomst. Met onze ervaring in composable ready platforms als PimCore en Vue Storefront, realiseren wij een platform dat jouw ambities waar maakt.

Klaar voor de toekomst?

Na de lancering van je composable architectuur ben je klaar om te experimenteren, optimaliseren en vooral om te groeien. Dat maakt elke sprint waardevol, en natuurlijk heel leuk. Heb jij ambities die matchen bij de ongekende potentie van composable commerce?