Shopstreaming:
winkelen via livestreams.

Shopstreaming is een samensmelting van e-commerce en livestreaming. Het brengt de voordelen van online en offline bij elkaar. Je (potentiële) doelgroep krijgt vertrouwen doordat ze live vragen kunnen stellen en het versterkt de relatie met hen.

Een digitale shopping trend.

De winkelstraat transformeert. Online is niet alleen meer het ondersteunende kanaal, naar verwachting wordt online het belangrijkste kanaal. Een nadeel is het gemis van vertrouwen in merk, het product, de levering, enzovoorts. De zekerheid ligt hoger in de fysieke winkel, net zoals het aantal retouren daar lager ligt. Vertrouwen is de reden dat gedetailleerde productfoto’s met zoom zo belangrijk zijn, waarom we steeds meer augmented reality toepassingen zien en waardoor winkelen via livestreams ook voet in Nederland zet.

Introducing... Shopstreaming.

Shopstreaming is een combinatie van livestreaming en e-commerce. Het is een interactieve manier van shoppen waarbij je (potentiële) doelgroep realtime vragen aan je kan stellen op een afgesproken moment. Door de vragen te beantwoorden, kun je eventuele twijfel bij je doelgroep wegnemen. Met shopstreaming kun je het aantal conversies verhogen en je retouren verlagen. En er is meer!

 

De voordelen van shopstreaming.

De consument is op zoek naar beleving, alleen producten verkopen voldoet niet meer aan de (toekomstige) verwachting. Met een livestream waarbij je meerwaarde geeft, voldoe je aan de eisen én geniet je zelf ook van deze voordelen: 

  • Klantdata: je spreekt je doelgroep, stelt vragen aan ze, leert wat hun behoeften en gewoonten zijn - en deze input is waardevol om strategische keuzes te maken.
  • Brand engagement: geef een unieke ervaring, bouw een community op, laat je stem spreken, dan bouw je een trouwe fanbase op. 
  • Conversie: onderzoek wijst uit dat video een belangrijk hulpmiddel is om conversie te verhogen. Heb je een host die je streamers weet te inspireren, dan verhoogt dat je conversiepercentage - en verlaagt dat je retourpercentage.

Shopstreaming - winkelen via livestreams - voor onze klant johnbeerens.com

Shopstreaming in de praktijk.

Op dit moment zijn de social kanalen in Nederland nog niet uitgerust voor shopstreams, daarom hebben we een slimme workaround bedacht. We ontwikkelen een landingspagina met t een intuïtief design waarop we de video casten en de e-commerce omgeving aan koppelen. Streamers kunnen een like uitdelen, op een poll stemmen, oude video’s terugkijken, bepalen of ze wel / geen reacties zien, zelf een reactie achterlaten en eenvoudig een product afrekenen. Voor onze klant en ‘website van het jaar’-winnaar JohnBeerens.com hebben we dit verzorgd en verwachten we een stijging in de brand engagement en conversie.

Ga naar de case van JohnBeerens.com.

Meer informatie?

Hi, mijn naam is Wim, commercial director bij Bluebird Day. Wil je meer weten over deze nieuwe manier van winkelen of andere innovatieve e-commerce applicatie? Geef een gil! Of neem contact op met onderstaande gegevens.

Contact opnemen       of     076 204 30 46