Blog

Shopware 6 Demo

Onze demo omgeving, welke wij gebruiken als beginpunt voor projecten, is makkelijker te gebruiken dan de standaard release.

Het Duitse e-commerce platform Shopware timmert al jaren hard aan de weg. Momenteel zijn er zo'n 40.000 webshops die op Shopware draaien, inclusief wat grote namen als Haribo en Aston Martin. De nieuwste versie is Shopware 6, gereleased in 2019. Met de release van deze versie was het Duitse framework voor het eerst API-first gebouwd, wat de aandacht van veel developers trok. Een ander groot voordeel is de beschikbaarheid van het platform: Shopware is namelijk open-source en dus gratis te gebruiken. Uiteraard zijn er ook uitgebreidere, betaalde opties beschikbaar, waarbij je onder andere support vanuit Shopware en toegang tot geavanceerde functionaliteiten krijgt.

Het resultaat is een e-commerce framework dat flexibel is dankzij de vele beschikbare plugins die het basispakket uitbreiden, en daardoor ook erg snel blijft. De API-first opbouw geeft daarnaast ook mogelijkheden voor nieuwe technieken als headless commerce en PWA. Kortom, Shopware 6 heeft voor iedereen wat.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Shopware 6? Zoals we je eerder vertelden is er een gratis open-source editie beschikbaar. Wij doen daar een schepje bovenop. Onze backend developer Martin heeft de open-source versie van Shopware uitgebreid met onze eigen deployment features:

  • Sneller en veiliger deployen; met onze versie is het mogelijk om te builden zonder database. Zo vermijd je het risico dat je belangrijke data vervangt, en verklein je de filesize van je builds. Kortom, minder downtime bij elke deployment.

  • Nooit meer handmatig plugins updaten; In de standaard Shopware installatie moet je bij elke deployment je geïnstalleerde plugins updaten. Wij hebben dit volledig geautomatiseerd, zodat je hier nooit meer naar om hoeft te kijken.

Deze demo omgeving, welke wij gebruiken als beginpunt voor onze Shopware projecten, is dus nog makkelijker te gebruiken dan de standaard open-source release. Je kunt onze Shopware 6 demo gratis downloaden op onze GitHub pagina.

Download gratis demo