Magento 2.3.1: Krachtig content beheer met Magento Page Builder.

Op 26 maart is Magento 2.3.1. gelanceerd. En deze release bevat een aantal functionaliteiten waar wij heel enthousiast van worden! Naast vele bugfixes, verbeteringen en performance optimalisaties (grote klant- en adresboeken op B2B omgevingen zijn 30x sneller geworden!) heeft Magento PWA studio en een verbeterde GraphQL API gelanceerd waarmee Headless e-commerce op basis van Magento weer een stap dichterbij is gekomen.

Het hoogtepunt (wat ons betreft) van deze release is de vernieuwde Magento Page Builder die beschikbaar is in Magento Commerce (voorheen Enterprise). Met de Page Builder kunnen merchants zelf controle nemen over de look and feel van hun pagina’s. Dit stelt merchants in staat om sneller in te spelen op veranderingen, de ervaring van hun site vernieuwend te houden en meer engagement te creëren bij hun bezoekers.

De afgelopen maanden mochten we als Bluebird Day al gebruik maken van de Page Builder in het beta programma. En we vonden het fantastisch! Benieuwd naar de werking? Hieronder zie je de mogelijkheden in een aantal screenshots:
 

Banners toevoegen en inline bewerken

 

Het aantal (en de grootte van) kolommen aanpassen

 

Eenvoudig blokken toevoegen, zoals producten

 

En simpel te configureren

Meer informatie?

We vertellen je graag meer over alle ontwikkelingen binnen Magento. Op basis van jouw specifieke wensen en behoeften, geven we een passend advies. Neem dus gerust contact met ons op. Dan plannen we een goed gesprek! 

Neem contact op       of      076 204 304 6