ShopwareStap in de wereld van Shopware's Shopping Worlds

Shopware

Na het succes van Shopware 5 is het platform volledig vernieuwd naar de huidige zesde versie, die toegankelijker is dan ooit tevoren. Koppel dit met veel uitgebreide features en je hebt een geweldige basis voor je webshop.

Lees verder

Een introductie tot het inmiddels populaire Shopware

Shopware 6 is geschikt voor elk type e-commerce platform door een aanbod van verschillende pakketten, van de gratis Community-editie tot de meest grootschalige Enterprise-versie. Zo betaal je nooit teveel voor onnodige opties of functionaliteiten. Deze schaalbaarheid houdt niet op bij de pakketten, Shopware als geheel is ontzettend flexibel. Zo maakt het gebruik van simpele drag-and-drop onderdelen, en heeft het ook uitgebreide functionaliteiten die volledig verborgen en uitgeschakeld kunnen worden. Op deze manier kun je jouw perfecte mix zoeken binnen het Shopware CMS en tegelijkertijd de performance van je shop verhogen.

  • Veel ondersteunde integraties en Shopware is ook uit te breiden met veel extensies zoals blog- of nieuwsbrief functionaliteiten.

  • Open-source; de grote community aan actieve developers draagt bij aan de mogelijkheden voor integraties en beschikbare support.

  • Ingebouwde omnichannel commerce functionaliteiten, zoals een store locator, click&collect, social shopping, enzovoorts.

  • Geen Product Information Management (PIM) systeem nodig; productbeheer binnen Shopware is uitgebreid en dynamisch.

  • Ook marketeers krijgen veel handige features zoals voor SEO, loyaliteitsprogramma's en zelfs het maken van banners kan allemaal binnen Shopware.

Headless met een Shopware platform

Met een headless e-commerce platform haal je de frontend, het gedeelte dat je klant ziet, los van de backend, de achterkant waar je website op draait. Op deze manier kun je jouw favoriete CMS gebruiken terwijl je zelf een mooie voorkant ontwikkelt. Shopware is de ideale basis voor een headless webshop, omdat hier van nature de front- en backend onafhankelijk van elkaar werkt. Je kunt dus zonder problemen alleen het Shopware CMS gebruiken voor jouw e-commerce platform. Zeker omdat ook de API - hetgeen wat de koppeling tussen de twee delen mogelijk maakt - ook nog eens opgesplitst is in verschillende delen om nog flexibeler te werken binnen headless.

Shopware v/s Vue Storefront

Ook voor een Progressive Web App (PWA) kun je bij Shopware terecht. Een PWA is een website die gebruikt kan worden als een app, om zo de ‘native’ functionaliteit van je mobiele telefoon aan te roepen waar een gewone site dit niet kan. Ook zijn websites die als PWA draaien aanzienlijk sneller. Shopware heeft een exclusief partnerschap met Vue Storefront, een van de leidende PWA’s voor e-commerce op de markt. Door deze samenwerking is het dus eenvoudig om jouw webshop te voorzien van PWA functionaliteiten zoals offline browsen of push notificaties sturen. En vanwege de headless opbouw van het Shopware platform, is het ook mogelijk om een andere of je eigen PWA oplossing te implementeren. Wij geloven dat Shopware een grote speler op de e-commerce markt wordt. Met de huidige roadmap in zicht, zal Shopware 6 net zo uitgebreid worden als Magento 2 Commerce.

Succes met Shopware?

Meer weten over Shopware en welke kansen het biedt voor jouw organisatie en doelstellingen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We denken graag met je mee.