Ontwikkelen met
Progressive Web Apps (PWA).

Wat zijn Progressive Web Apps (PWA) en waarom kunnen ze een serieus alternatief zijn voor een native app? Ontdek nu alle mogelijkheden en voordelen. 

Progressive web apps laten maken

Wat zijn Progressive Web Apps?

Progressive Web Apps (PWA) zijn websites die zich gedragen als een applicatie. Het is een relatief nieuwe technologie en voor veel mensen nog een vaag begrip. Een PWA zit tussen een native app en een website in, en kan het gemak van een native app bieden via de browser. Het blijft dus een website maar het gebruikt de native functionaliteiten van een mobiel apparaat. De gebruiker ervaart zo de website als een native app. 

Native app v/s Instant app v/s PWA

Er wordt veel gesproken over PWA's, Instant Apps en Native apps, maar wat is het verschil precies? Een Native app wordt specifiek ontwikkeld voor een platform zoals IOS, en wordt aangeboden in de app store van je smartphone. Instant apps en PWA's lijken veel op elkaar. Beide kunnen direct en zonder download gebruikt worden en beide zijn deelbaar via een bepaalde link. Het grootste verschil: PWA's zijn niet gekoppeld aan smartphone features, zoals Bluetooth, en Instant Apps kunnen niet geïndexeerd worden door zoekmachines. 

Dit doen we voor:

Voordelen van Progressive Web Apps.

Kiezen voor een PWA kan in heel veel situaties de juiste keuze zijn. Belangrijk is altijd dat je de wensen en eisen van de eindgebruiker in gedachten houdt. Met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en performance geeft een PWA je een ontzettend grote voorsprong tegenover je concurrenten. Ze geven immers een aanzienlijk beter mobiele gebruikservaring omdat ze betrouwbaarder, sneller en interactiever zijn. En er is meer:

 

  • Tijd- en kostenbesparing

PWA's worden ontwikkeld met standaard webtechnieken, zoals HTML, en daardoor zijn ze relatief goedkoper om te implementeren en onderhouden dan een native app, welke bijvoorbeeld draait op IOS. Maar dat is niet het enige voordeel. PWA's kunnen snel worden ingericht, aangezien deze via een website in een nieuw scherm (zonder adresbalk) worden geopend. En webdevelopers kunnen eenvoudig nieuwe versies lanceren en bugs fixen.

 

  • Gemak voor je gebruiker 

Gebruikers hoeven niet een applicatie aan te schaffen. Ze hoeven geen app te downloaden. Ze hoeven zelfs geen app te updaten. Surfen naar de website is voldoende om van dezelfde gemakken als een native app te genieten. Het biedt dus gemak, het is vrijblijvend en de gebruiker houdt meer beschikbare ruimte over op zijn of haar smartphone of tablet.

 

  • Hoger in zoekmachines

Een Progressive Web App is én blijft een website en dit biedt voordelen voor SEO omdat een Progressive Web App wordt geïndexeerd door Google. Tegenwoordig is javascript ook te indexeren en te optimaliseren voor zoekmachines, en Google Tools maakt het mogelijk om PWA's te optimaliseren met SEO-audits via de devtools in Chrome, Hierin zijn snelle laadtijd en beveiliging belangrijk. Het gebruik van een PWA kan je positie in Google dus een flinke boost geven.

 

Andere voordelen van PWA's:

  • Net zo gebruiksvriendelijk als een native app
  • Zowel online als offline beschikbaar
  • Responsive op elke browser
  • Altijd up-to-date
  • Veilig: Https

Progressive web apps (PWA) Vrijbuiter

PWA voor avonturen-starter Vrijbuiter.

Samen met Vrijbuiter, de grootste outdoorwinkel van Nederland, zijn we het avontuur aangegaan om de ultieme beleving online te creëren voor elk type avonturier. We ontwikkelden op basis van Magento en Vue Storefront een volledig custom omgeving die in verbinding staat met ASPOS en Pimcore. We kozen voor een PWA vanwege de gebruiksvriendelijkheid, marketingmogelijkheden en verbeterde vindbaarheid. Met deze oplossing, maakt Vrijbuiter avonturen waar voor elk type gezelschap én ieder budget. 

Progressive Web App laten maken?

Hi! Aangenaam, mijn naam is Ezra, frontend developer bij Bluebird Day. Misschien twijfel je tussen een PWA en een native app, of je vraagt je af wanneer een PWA een slimme keuze is? Ik help je graag met jouw vragen en uitdagingen!

Neem contact op of bel 076 204 304 6

Ezra