Blog

Hoe wij slimmer werken met technologie

In deze blog geven je een paar voorbeelden van hoe je slimmer en leuker kan werken op kantoor door gebruik te maken van technologie.

Smartphones, smartwatches, smart speakers, alles om ons heen wordt steeds slimmer en beter in het voorspellen van behoeftes. Een mooie ontwikkeling, vinden wij, want dat biedt kansen om te innoveren voor zowel onze klanten als voor onszelf.

Onze behoeftes in tijden van de pandemie waren vooral: in verbinding blijven met collega's en veilig kunnen werken op kantoor. Technologie hielp ons dit te bereiken.

Narrowcasting systeem

Bij Bluebird Day werken we in teams om de focus te behouden en de beste samenwerkingen te creëren. Hiermee riskeren we ook dat we eilandjes krijgen en dat we niet meer op de hoogte zijn van elkaar - terwijl we kennis delen enorm belangrijk vinden.

Daarnaast hebben we als individu dezelfde, terugkerende vragen: Is de toilet bezet? Wat is de weersverwachting voor de aankomende week? Wanneer is het volgende Bluebird Day-uitje?

Om zowel op persoonlijk als op team niveau die vragen te beantwoorden en inzichten te geven, zagen we oplossingen in een narrowcasting systeem. Een narrowcasting systeem geeft, anders dan een broadcasting systeem, op maat gemaakte content op een bepaalde tijd en omgeving weer. De schermen zijn dus zichtbaar voor iedereen en de informatie die daarop getoond wordt zoals de weekplanning, weersverwachtingen en klantbezoeken, is afhankelijk van de wensen van het team.

In de basis kun je met het narrowcasting systeem diverse slides tonen, slides inplannen op specifieke dagen of tijden, realtime updates weergeven en bij spoed de reguliere presentatie onderbreken. Team 1 heeft dit in een innovatiesprint ontwikkeld met Drupal 8 als CMS, VueJS als frontend applicatie en als tussenlaag websockets. Door gebruik te maken van een generieke API wordt ook verbinding gelegd met:

 • Pingdom
  Het website- en prestatiebewaking programma waar we mee werken. Wanneer een site down is stuurt Pingdom een bericht naar de API en kleurt het scherm van het team dat gekoppeld is aan de project rood.

 • Gitlab
  Onze interne tool voor versiebeheer van de code en hiermee publiceren we nieuwe versies van de website. Wanneer iemand een nieuwe versie live zet, komt de publicatie of wijziging op het scherm te staan. Op die manier is ook de rest van het team ingelicht van een update.

 • EAGLE
  Onze monitoringstool die de status van synchronisaties en orders beheert.

Natuurlijk worden ook de leuke momenten gevierd op het scherm! Op de planning staat een partymodus bij een GoLive van onze klanten, een reminder om je luxe broodje te bestellen op de vrijdagmorgen en een roulette voor vrijdagmiddag 16.00 uur om iemand aan te wijzen die bier gaat tappen in de Wonderbar.

BeeSafe app

We mogen weer op kantoor werken en dat willen we op een zo veilig mogelijke manier doen. Daarom werken we met de BeeSafe app, ontwikkeld door ons Handpicked neefje E-sites. Met die app kan iedereen inchecken op een werkplek en wordt het aantal mensen in het hele pand, in specifieke ruimtes en tijdens de lunch beperkt tot een maximum. In de app kun je de actuele bezetting zien alsook een werkplek of lunchtijd reserveren per dag(deel).

Om de veiligheid echt te kunnen waarborgen, is bestickering geplaatst door het hele pand en hebben we afspraken met elkaar gemaakt. Zo houden we ook de algemene ruimtes voor iedereen veilig.

Innoveren met technologie

Wij houden van innoveren, het liefst doen we dat met nieuwe technologie. Op die manier kunnen we van toegevoegde waarde blijven voor onze klanten, het houdt ons scherp en het maakt ons werk uitdagend en vernieuwend. Een aantal voorbeelden:

 • Machine learning
  Voor beautyplatform JohnBeerens.com ontwikkelden we met machine learning een manier om persoonlijk én automatisch productaanbevelingen te geven op basis van een selfie;

 • Augmented reality
  Voor Kunstgrasnet ontwikkelden we een app met augmented reality en daarmee kunnen klanten hun tuin opmeten, op dat oppervlakte kunstgras visualiseren en direct afrekenen binnen dezelfde omgeving;

 • Livestreaming
  We hebben een live-shopping event georganiseerd waar de klanten van JohnBeerens.com offline een online ervaring kregen door middel van een livestream en deze te koppelen aan de e-commerce omgeving;

 • Headless
  Wij ontwikkelen op basis van een headless CMS voor keuken- en badkamer specialist JanvanSundert.nl met Magento PWA Studio en voor outdoor groothandel Vrijbuiter met Vue JS Storefront;

 • Conversational
  Voor bouwmarkt Hubo hebben we een MVP chatbot ontwikkeld om de doe-het-zelf'er zo goed mogelijk te ondersteunen bij zijn of haar klus.