Hubo - Een omnichannel platform voor 230 franchisers

Een omnichannel platform voor 230 franchisers.

De online vindbaarheid en zichtbaarheid van doe-het-zelfzaak Hubo is op lokaal niveau enorm vergroot!

Het avontuur.

Met ruim 200 winkels, 50 jaar ervaring, vakmensen en montage aan huis, is Hubo één van de meest ervaren spelers in de doe-het-zelfbranche van Nederland. Ze richt zich op een toekomst waarin de klant niet altijd de tijd en kennis heeft om het zelf te doen met de belofte: ‘Hubo helpt’. Wij helpen Hubo met hun omnichannelstrategie en platform. En daar maken we niet alleen de klanten van Hubo gelukkig mee doordat ze op elk gewenst moment geholpen worden met hun klus. Ook alle franchiseondernemers zijn blij, want de online bestelling wordt automatisch gekoppeld aan hun lokale winkel.

Goed in beeld

De ondernemers verdienen de spotlight! Daarom hebben we 230 locaties gefotografeerd & klusvideo’s geschoten.

230 persoonlijk websites.

Een goede basis is altijd belangrijk. Zeker met oog op de volgende e-commerce fase was het wenselijk om direct de juiste voorbereidingen te treffen. Daarom hebben we voor de ontwikkeling gekozen voor Drupal, omdat dit systeem de gewenste flexibiliteit en schaalbaarheid biedt. We zijn gestart met de filiaalwebsites. Elke website kan ingericht worden naar de wens van een lokale ondernemer. Het zijn dus echt 230 persoonlijke filiaalwebsites. Bezoekers selecteren een voorkeursvestiging en krijgen dan de lokale ondernemer én het lokale assortiment in beeld.

#hubohelpt

Hubo heeft altijd de oplossing! Ook de doe-het-zelver die thuis aan de slag wilt gaan is online alle hulp te vinden!

De klus centraal.

Een nieuw platform vraagt natuurlijk om frisse content. We hebben ons gestort op het produceren van video's, teksten en fotografie voor alle 230 winkels! De content varieert namelijk per vestiging en diens voorraad. Om de klusser niet alleen te helpen maar ook te inspireren met wat er allemaal mogelijk is, creëerden we een inspiratieplatform waar voorbeelden van wooninterieurs worden getoond. Leuk voor de doe-het-zelf'er om nieuwe ideeën op te doen en ze vervolgens te realiseren. Allemaal vanuit eigen klus-kracht! En een beetje hulp van de producten en diensten van Hubo natuurlijk.

Omnichannel integratie.

Om een naadloze ervaring te creeren tussen de website en de 230 winkels was de integratie met het centrale kassasysteem één van de speerpunten in het traject. We hebben daarom voledig op maat een koppeling gemaakt tussen Drupal en ASPOS (het kassasysteem). Alle informatie wordt in ASPOS beheerd, van het centrale assortiment tot de beschikbare winkelvoorraad en zelfs de lokale promoties. 

Meer cases.