Sligro ZiN
Cases

Inspiratieplatform om je vingers bij af te likken

Lees meer

Sligro haalt offline inspiratie naar online platform

ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van blogs, trainingen, trendtours en culinaire events. Wij vertaalden dit concept door naar een online omgeving waar bezoekers digitaal verleid worden tot het boeken van tickets voor trainingen, trendtours en culinaire events. Dat doen we op een smaakvolle en ZiNvolle wijze met een team van designers, developers en marketeers. Zodat klanten ook online nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie voor hun kiezen krijgen.

zin.sligro.nl
KlantSligro
SpeelveldB2B commerce


Sommige organisaties hebben geen introductie nodig, daar is Sligro er absoluut één van. Met een jarenlange reputatie als marktleider binnen de foodservice branche in Nederland en België, wil ze professionals in food écht verder helpen. Dat doet ze onder meer met het ZiN Inspiratielab in Veghel. Wie rondloopt door ZiN Inspiratielab, weet eigenlijk niet waar te kijken. Of te horen. Of te ruiken, voelen en proeven. Want ZiN prikkelt alle zintuigen. Bijvoorbeeld in het kooktheater, baristaplein, ruige outdoor cooking plein of in de trainingsruimtes. Wij zorgen voor een e-commerce platform dat daarbij past.

De ZiNtuigen van bezoekers digitaal prikkelen

Hoe prikkel je de zintuigen van bezoekers, is de centrale vraag tijdens de kick-off. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, doken we in de huid van de doelgroep. We wilden begrijpen wat je als horecaprofessional ervaart en leert bij ZiN Inspiratielab, maar ook wat je tegenkomt tijdens de rondleiding en hoe een driegangenlunch van een sterrenchef smaakt. Onze digitaal strateeg, data analist en user experience designer proefden een sterke voorkeur voor inspiratie in alles wat ZiN betrof. Daarom zou het digitale platform ook online moeten inspireren, zonder het primaire doel uit het oog te verliezen: het geven van een duidelijk en praktisch overzicht van alle trainingen, trendtours en events, op een heerlijke, ZiNvolle wijze.

Van blog tot boeking: een plek voor culinaire groei

Net zoals ZiN Inspiratielab dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals is, zou dat ook moeten gelden voor het online platform. We inspireren met content in de vorm van blogs, trainingen, trendtours en culinaire events, die voor bezoekers eenvoudig op categorie en onderwerp te filteren zijn. De content voor de trainingen en het uiteindelijk boeken van de trainingen loopt via Eventbrite, een wereldwijd ticket- en evenement technologieplatform. Door Drupal met Eventbrite te koppelen, presenteren we alle artikelen en trainingen als één omgeving voor de bezoeker en is de website eenvoudig te beheren voor de marketeers van Sligro.

Online ontmoeting van smaakvolle animaties en marketing optimalisaties

Na de discovery fase vertaalden we de inzichten door naar een UX en visueel design. Bezoekers zouden iedere keer online geprikkeld moeten worden met een explosie van smaak. Net zoals een warm onthaal in een restaurant. Daarom ontworpen onze collega’s van Weekend een unieke ‘splash’ die de website bij ieder bezoek opnieuw inkleurt met ingrediënten die in dat kleurenpalet passen.

Een vleugje personalisatie

Omdat Sligro zich richt op B2B-klanten en één-op-één relaties daarom nog belangrijker zijn, is er veel ruimte voor fotografie met mensen die hun vak beoefenen. Dat schept herkenbaarheid en vertrouwen. Samen met onze collega’s van Fingerspitz onderzoeken we mogelijkheden voor optimalisatie. Zoals een bijgerecht, het hoofdgerecht naar een hoger niveau kan tillen. Een voorbeeld hiervan is personalisatie in de mailings. Door de naam van de medewerker waar de klant het meest contact mee heeft in de titel van de mail te tonen, steeg de open rate met 36% en de click through rate met 18%. Een kleine slimme aanpassing, met een heerlijk groots effect.

Op zoek naar een ervaring?

Wil je weten waar kansen liggen voor jouw organisatie? Graag een van onze e‑commerce strategen spreken en sparren over jouw uitdagingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.