Ontwikkelen
met een headless CMS.

Niet vastzitten aan regels, kaders of eigenschappen. Wil jij meer dan een standaard webshop? Kies voor een headless oplossing! 

Headless commerce / CMS

Headless CMS / commerce uitgelegd.

Laten we beginnen met een stukje theorie. Een webshop of website bestaat uit twee delen: frontend en backend. Frontend is het gedeelte van de website wat de bezoeker kan zien. En backend is het beheergedeelte van de website. Kies je voor een traditioneel systeem zoals Magento of Drupal, dan worden deze twee delen als één systeem opgeleverd. Bij headless wordt er vanuit het CMS alleen een API beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden om een eigen frontend te ontwikkelen.

Dit doen we voor:

De voordelen van headless.

Wij hebben al voor diverse klanten gekozen voor een headless oplossing, omdat je met een headless CMS van diverse voordelen geniet. We zetten er een paar voor je op een rij.

  • Snellere realisatie van het herontwerp

Iedere website of webshop moet onderhouden worden. En de frontend van een webshop is vaak na 4 jaar aan vervanging toe. Doordat de frontend bij een headless oplossing los staat van de backend, is deze vele malen makkelijker te onderhouden. Er is namelijk geen specialistische kennis van jouw backend nodig. Een opfrisbeurt is dus zo een stuk makkelijker geworden.

  • Betere performance

Door de eenvoud van headless, beschikt het systeem alleen over de functionaliteiten die de webshop of website echt nodig heeft. Kies je bijvoorbeeld voor Magento, dan bevat het systeem ook veel modules die je niet gebruikt, maar wel actief zijn. Hierdoor is de code van een Magento webshop veel complexer dan die van een headless webshop. Resultaat? Met een headless CMS creëer je snellere laadtijden en daarmee meer conversie.

  • Gescheiden functionaliteiten

De eenvoudigere code zorgt er ook voor dat fouten sneller ontdekt en opgelost kunnen worden. Daarnaast kunnen onderdelen ook makkelijk worden vervangen, doordat ze gescheiden zijn van de back-end. Vind je je huidige CMS toch niet prettig werken? Geen probleem, wij vervangen enkel de API. En jij bent ready to go met een nieuw CMS! 

Headless CMS voor en nadelen whitepaperGratis whitepaper - Alle voor- en nadelen van headless

Zoals je net hebt kunnen lezen: ontwikkelen op basis van een headless architectuur heeft voordelen. Wat de nadelen zijn en of headless voordelig is voor jouw strategie? Dat lees je in onze headless-whitepaper waarin we alle voor- en nadelen op een rij zetten.

Download whitepaper   
 

Meer weten over headless?

Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Daarmee ook jouw e-commerce platform. Headless biedt oneindig veel mogelijkheden. Maar is deze oplossing voor jou ook geschikt? Of is een bestaand platform als Magento of Drupal idealer? Mijn naam is Wim en ik praat er maar al te graag over! Neem contact met mij op.

Contact opnemen       of     076 204 30 46

Wim