Ontwikkelen met een headless CMS.

Niet vastzitten aan regels, kaders of eigenschappen. Wil jij meer dan een standaard webshop? Kies voor een headless oplossing!

Lees meer
Headless commerce development

Wat is headless commerce? 

Laten we beginnen met een stukje theorie. Een webshop of website bestaat uit twee delen: frontend en backend. Frontend is het gedeelte van de website wat de bezoeker kan zien. En backend is het beheergedeelte van de website. Kies je voor een traditioneel systeem zoals Magento of Drupal, dan worden deze twee delen als één systeem opgeleverd. Bij headless wordt er vanuit het CMS alleen een API beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden om een eigen frontend te ontwikkelen.

Ontwikkelen met headless commerce
Dit doen we voor:

 

De voordelen van headless.

Snellere realisatie van het herontwerp

Iedere website of webshop moet onderhouden worden. En de frontend van een webshop is vaak na 4 jaar aan vervanging toe. Doordat de frontend bij een headless oplossing los staat van de backend, is deze vele malen makkelijker te onderhouden. Er is namelijk geen specialistische kennis van jouw backend nodig. Een opfrisbeurt is dus zo een stuk makkelijker geworden.

Snellere realisatie met headless e-commerce

Betere performance

Door de eenvoud van headless, beschikt het systeem alleen over de functionaliteiten die de webshop of website echt nodig heeft. Kies je bijvoorbeeld voor Magento, dan bevat het systeem ook veel modules die je niet gebruikt, maar wel actief zijn. Hierdoor is de code van een Magento webshop veel complexer dan die van een headless webshop. Resultaat? Met een headless CMS creëer je snellere laadtijden en daarmee meer conversie.

Betere performance met headless commerce

Overstappen naar een headless CMS?

Als je voor headless kiest, open je een deur naar grote voordelen. Is de nieuwe headless technologie de toekomst? We hebben de voor- en nadelen op een rij gezet in onze gratis whitepaper over headless commerce. Is de nieuwe headless technologie toekomstmuziek voor jou en je organisatie? Ontdek de voordelen - maar ook de nadelen - in onze gratis whitepaper. 

Gescheiden functionaliteiten

De eenvoudigere code zorgt er ook voor dat fouten sneller ontdekt en opgelost kunnen worden. Daarnaast kunnen onderdelen ook makkelijk worden vervangen, doordat ze gescheiden zijn van de back-end. Vind je je huidige CMS toch niet prettig werken? Geen probleem, wij vervangen enkel de API. En jij bent ready to go met een nieuw CMS! 

Gescheiden functionaliteiten met een headless CMS

Meer weten over headless?

Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Daarmee ook jouw e-commerce platform. Headless biedt oneindig veel mogelijkheden. Maar is deze oplossing voor jou ook geschikt? Of is een bestaand platform als Magento of Drupal idealer? Mijn naam is Wim en ik praat er maar al te graag over! Neem contact met mij op.

Neem contact op of bel me op 076 204 30 46