Nespresso

De beste nóg beter maken.

Iteratief en datagedreven het e-commerce platform van #1 koffiemerk verbeteren en betere aansluiting vinden bij de toekomstige doelgroep.

Het avontuur.

Nespresso was op zoek naar een flexibel platform om de time-to-market te verkorten en het beheer efficiënter te maken, zodat de focus kon liggen op hetgeen wat echt belangrijk is: het optimaliseren van de customer experience en verder groeien door periodiek veranderingen te testen en implementeren. Want een bestelproces dat al jaren geoptimaliseerd wordt, wil je niet zomaar overboord gooien.
 

ClientNespresso Nederland
Websitenespresso.nl
ServicesDesignDevelopmentContentfulHeadlessCRO

Perfectie tot de laatste druppel.

We werken met Nespresso periodiek aan challenges die gaan van het optimaliseren van de coffee journey tot het reduceren van de CO2-uitstoot tot ondersteuning bij productintroducties. We beginnen bij het begin: om de customer experience te optimaliseren, wil je weten wie de doelgroep is. Op basis van kwantitatieve en kwalitatieve data en vanuit gesprekken met de gebruikers zijn de uitgangspunten voor de nieuwe UX geformuleerd. Door iedere aanpassing los te releasen en de impact te meten, zorgen we ervoor dat alleen de veranderingen die positief bijdragen aan de klantervaring én conversie, daadwerkelijk worden doorgevoerd.

Reduceren van CO2 uitstoot.

Eén van de challenges die we samen met Nespresso zijn aangegaan, was de doelstelling om de CO2-uitstoot te verlagen. De oplossing? Efficiënter producten verschepen door klanten te stimuleren om koffie per vijf sleeves te bestellen. Op die manier kan de koffie optimaal worden verpakt, waardoor er minder lucht wordt verscheept en de CO2-uitstoot omlaag gaat!

Vertuo - voor grootse koffiemomenten.

De nieuwe Vertuo koffies zorgen ervoor dat je - hoe je je ook voelt - op elk moment het beste uit jouw kop koffie kan halen. En de introductie van een nieuwe en innovatieve productlijn kan niet zonder de nodige digitale backup. We creëerden een prachtige omgeving waarin de nieuwe, perfecte koffie volledig tot zijn recht komt.

Vrijheid in het CMS.

In de oude situatie had Nespresso weinig vrijheid om zelf de website te beheren waardoor de focus lag op onderhoud in plaats verbeteren. Om snel in kleine iteraties te kunnen optimaliseren was een flexibel platform een vereiste. Daarom hebben we naast Hybris, ook Contentful ingezet. Contentful is een headless CMS dat enorm veel vrijheid geeft bij het inrichten van content types en structuren. Van promotiecampagnes tot productpagina’s, Nespresso kan nu zelf de content eenvoudig beheren en wijzigingen doorvoeren.

Een langdurige samenwerking.

Jaarlijks brouwen we meer dan 54 experimenten om het e-commerce platform nóg beter te maken. De hypothesen hiervoor halen we uit de kwalitatieve en kwantitatieve data van de voorgaande experimenten. Zo voegden we snelfilters bovenaan de categoriepagina toe voor de meest gebruikte opties, zodat koffieliefhebbers veel makkelijker hun favoriete capsules kunnen bestellen. Ook de add-to-cart button hebben we in een nieuw design gegoten voor meer conversies. En op Gifting Friday geven we extra smaak aan het platform met onderstaande campagne.

Meer cases.