instax

Niet alleen een mooi plaatje, ook conversies.

Met instax leg je een moment vast, met de nieuwe website gaan we voor blijvend resultaat!

Het avontuur.

Wie denkt aan instant foto’s, denkt aan instax. Het wereldwijd bekende cameramerk is onderdeel van Fujifilm en gooit de laatste jaren hoge ogen met het hippe retro-design. De instax camera’s waren voorheen alleen te koop bij retailers en de doelgroep bestond voornamelijk uit jonge vrouwen. Om die doelgroep beter te leren kennen, retailers te ondersteunen én eigen verkoop te stimuleren, kiest instax voor een eigen online platform waarmee ze de klant direct kan bedienen.

 
Clientinstax fujifilm
Websiteinstax.nl
ServicesDesignDevelopmentShopwareIntegratie Flowbox

Focus op direct-to-consumer (D2C).

Wat draagt ieder kanaal bij en welke mix is de juiste? Het was de vraag waar instax antwoord op wilde. Waar ze voorheen alleen maar op awareness en traffic konden sturen kunnen ze nu ook op conversie sturen en de hele funnel bedienen. Met het D2C-platform vergaart instax nu zelf data om de klantreis te perfectioneren. Ook kan ze het volledige assortiment beter etaleren, het merkverhaal consistent communiceren en zowel directe sales als verkoop via partners stimuleren.

instax fujifilm webshop door Bluebird Day

Het perfecte plaatje met Shopware.

Naast de wens voor direct klantcontact en -verkoop, was er behoefte naar vrijheid en controle over de content. Daarom kozen we voor Shopware, een e-commerce platform dat deze twee werelden van winkelen en content samenbrengt. We verzorgden een speels design waar de bezoeker instant blij van zou worden. Binnen de contouren van het design, kan instax zelf een beleving samenstellen met de handige ‘drag and drop’ functie.

Inzoomen op integraties.

Klanten die tevreden met de camera zijn, laten graag zien wat ze ermee kunnen op social media: het is die content die je het liefst ook op je platform laat zien. Daarom integreerden we Shopware met Flowbox: met dit portal kan instax eenvoudig social posts van klanten en influencers doorzetten naar haar eigen platform. Meer engagement en social proof gegarandeerd! En het leidde tot een flinke toename in sessieduur en conversie.

instax ecommerce platform door bluebird day

 

Instant inspiratie.

Bij instax draait het om het vastleggen van unieke momenten en deze opnieuw beleven. Om haar missie kracht bij te zetten, legt instax de nadruk op inspiratie op het nieuwe platform. Zo is er een speciale pagina aangemaakt waar instax gebruikers - met gebruik van de hashtag #instaxer -  laten zien hoe ze de camera gebruiken op een feestje of voor een do-it-yourself project. Ook wordt groots ingezet op influencers om klanten nog meer aan te moedigen mooie plaatjes te maken. 

instaxers door instax en bluebird day

 

Het volgende avontuur vastleggen.

Met één druk op de knop je foto in handen? Met een paar klikken jouw favoriete camera in je winkelmand. Op het nieuwe platform vind je de camera van je dromen door te filteren op kleur, formaat of prijs. Meer gemak voor de gebruiker, meer conversies voor instax. En dit is pas het begin van ons avontuur samen: op naar nog meer mooie avonturen vastleggen! 

"

Samen met Bluebird Day hebben we een mooie basis gelegd voor onze D2C-aanpak. Naast het verzamelen van klantdata hebben we ook meer controle over de content en kunnen we mede daardoor een consistente merkbeleving wegzetten.


Tessa de Kok
Online Brand Marketeer bij instax

Tessa de Kok quote over samenwerking met e-commerce bureau Bluebird Day

Meer cases.