Kwalitaria - Een (h)eerlijke franchiseformule

Omnichannel voor een (h)eerlijke franchiseformule.

Minder afhankelijkheid van thuisbezorging-platformen, meer klanten verlekkeren op de nieuwe website van luxe cafetaria: Kwalitaria!

Het avontuur.

Ruim 25 jaar kunnen mensen genieten van de (h)eerlijke producten die door Kwalitaria worden bereid. Verse friet, maaltijden en snacks op meer dan 130 locaties: Kwalitaria is hard op weg om de grootste franchise cafetaria van Nederland te worden! Met de vooruitstrevende formule biedt zij gasten het grote geluk van gemak en genieten - en dat kan nu ook online. Want waar iemand vroeger de cafetaria binnenliep, worden bestellingen nu vaker online gedaan. Om klanten op ieder kanaal te bedienen en de afhankelijkheid van thuisbezorging-platformen te verminderen, ontwikkelden we een nieuwe omnichannel omgeving voor de luxe cafetaria.

Meer dan 100 franchisenemers op één platform.

Kwalitaria is een franchiseformule met meer dan 100 franchisenemers die ieder een eigen assortiment- en promotiebeleid hebben. Hoe zorg je in zo'n complex landschap dan voor een gestroomlijnde ervaring voor je klanten? Op www.kwalitaria.nl kiest iedere klant zijn of haar vestiging online, daar wordt de bestelling gemaakt en vanuit die locatie wordt de bestelling ook bezorgd. Op die manier wordt de omzet eerlijk aan de specifieke franchise toegekend.

Kwalitaria.nl e-commerce platformKwalitaria vue storefront headless platform

Honger naar een schaalbaar platform.

Vegetarische maaltijden of een selfservice-zuil: Kwalitaria bijt zich vast in vernieuwing. Om snel te kunnen schakelen en de honger van gasten ook in de toekomst te kunnen stillen, wensten ze vooral een schaalbaar platform. We kozen voor een headless oplossing.

Een headless recept.

Elke lokale cafetaria is gekoppeld aan horeca kassasysteem NTF en heeft haar eigen assortiment, prijsvoering en bezorging, zowel in de fysieke vestiging als online. Met de verschillende datastromen en de wens voor een flexibele architectuur, kozen we voor een tijdloze headless architectuur op basis van Vue Storefront, een flexibel frontend framework. We legden de koppeling met NTF voor alle producten, klantinformatie en bestellingen. Daarnaast is Drupal ingezet om alle content centraal te beheren. Aan de voorkant een eigen lokale strategie, aan de achterkant één plek waar je wijzigingen doorvoert. Lekker handig, als je vooruitstrevend wilt zijn.

Kwalitaria.nl e-commerce platform

Lekker eten voor écht iedereen.

De Red Rebel burger, de nieuwe seizoensspecial of je eigen twist aan een burger geven? Om de klanten van Kwalitaria nog meer te laten genieten, kunnen zij een extra ingrediënt toevoegen aan hun burger via de product configurator. Lekker makkelijk voor de bezoekers! Wat past bij het motto van Kwalitaria: écht lekker eten.

Het avontuur van succesvolle frituur.

Wanneer de UX optimaal is en het design om op te eten, wil je een stuk beleving toevoegen. Zoals de mayo op de friet: je wil een design dat smaakt naar bestellen. Niet alleen op het platform zelf, ook op alle andere kanalen. Met hyper local campagnes rond de vestigingen, remarketing waar je trek van krijgt en mobile push notificaties via onder andere Flitsmeister, hebben we al heerlijke successen geboekt. Zo is het aantal bezoeken aan de cafetaria door online campagnes met meer dan 55.000 gestegen.

"

Ik ben ontzettend trots op alle collega’s van ons team en die van Bluebird Day! Om te groeien als formule hadden we echt een veel betere website nodig. Bluebird Day heeft dat met hun expertise mogelijk gemaakt. We hebben de klantreis nu veel beter in beeld gebracht wat echt ten goede komt aan de service naar onze gasten. Dat we nu twee awards winnen is een hele mooie bekroning voor al het werk.


Martijn Boone
Marketing directeur bij Kwalitaria

Meer cases.